Planlı Kalmanızı Sağlayacak En İyi Takvim Uygulamaları

Planlı Kalmanızı Sağlayacak En İyi Takvim Uygulamaları

İster işinizde ister günlük hayatınızda olsun planlı ve programlı olmak her zaman bir adım önde olmanıza yardım edecektir. Hele ki iş dünyası için küçük zamanlama hataları, büyük problemlere yol açabilir. Ama sakın günlük hayat için de öyle küçümsemeyin bu durumu. Hayatınızı düzene sokmak, yeni alışkanlıklar, rutinler kazanmak gibi niyetleriniz varsa ilk olarak yapmanız geren şey; zaman yönetimini öğrenmek olacak.

Etkili bir zaman yönetiminin birçok unsuru var. Bunları elbette detaylıca açıklamak gerek ancak bu başka bir yazının konusu. Bu yazıda zaman yönetiminin en temel araçlarından biri olan, hatta bence olmazsa olmaz olan, takvimlere değineceğim. Bugün hepimiz öyle ya da böyle bir veya birkaç takvim uygulamasına kullandığımız cihazlar veya uygulamalar aracılığı ile dokunabiliyoruz. Ancak onları ne kadar etkili kullandığımız da ayrı bir konu. Burada temel nokta şu aslında: “Hangi takvim uygulamasını kullanıyorsun?” sorusuna bir cevabınız var mı? Elbette Google hesabınız olduğu için bir takvim uygulamanız olabilir. Telefonunuzun içerisinde gelen standart uygulama yüklü olabilir. Bu sizin bir takvimi efektif kullandığınız anlamına asla gelmiyor.

Lafı daha fazla uzatmadan ve dolandırmadan konumuza geçecek olursak: Bu yazıda sizlere farklı platformlarda ve cihazlarda kullanabileceğiniz, kendisini kanıtlamış, başarılı takvim uygulamalarını listeleyeceğim. Bu uygulamaları listelerken de mutlaka öğrenmek isteyeceğiniz detayları ve linkleri de paylaşacağım. Sonuç olarak aradığınız niteliklere sahip bir takvime ulaşmanız için yüzlerce seçenek içerisinden en iyileri bir araya toplamaya gayret göstereceğim diyelim.

Takvim Uygulamalarını Neye Göre Değerlendirdim?

Belki de sayısını bilemediğimiz kadar farklı takvim uygulaması veya benzeri uygulama sıralayabiliriz. Ancak minimal bir liste oluşturabilmek için bazı değerlendirme unsurlarına ihtiyacımız var. Bu içerikte ve kişisel tercihlerimde takvim uygulamalarını değerlendirirken dikkat ettiğim birkaç nokta var. Bu noktalar aslında sizin de tercihinizi yaparken dikkat edebileceğiniz ve sizin için doğru uygulamayı bulmanızı sağlayacak detaylar içerebilir.

Kolay Kullanım: Gerçekçi olalım, takvimde öyle çok uzun uzadıya vakitler geçirmek istemiyor birçok kişi. Ya da karmaşık şeyler beklemiyor. Olabildiğince kolay bir şekilde kullanılabilen ve sade bir arayüze sahip uygulamalar bu yüzden tercih sebebi.

Amaca Yönelik Çözüm: Takvimler spesifik noktalara odaklanabiliyor. Bu da tercih sırasında önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Hedeflediği amaca yönelik ürettiği çözümler takvimi değerlendirirken dikkat edeceğimiz noktalardan.

Çoklu Platform Desteği: Takviminize nerede ne zaman ulaşmanız gerekeceğini bilemezsiniz. Bu yüzden farklı platformlar aracılığı ile takvime ulaşmak oldukça önemli. Yoksa programlarınızda ciddi aksamalar yaşanabilir. E bu da takvimin var oluş amacına ters değil mi?

Entegrasyonlar: Bir takvimi seçmiş olmanız her zaman ve her koşulda onunla ilerleyeceğiniz anlamına gelmeyebilir. Farklı işler, kurumlar, platformlar için kullanmak zorunda kaldığınız takvimler olabilir. Takviminizin bu diğer takvim uygulamaları ile entegre olması oldukça önemli. Bunun yanında farklı amaçlarla kullandığımız kimi uygulamalar takvimimize etki edebiliyor. Bu uygulamaların takvim ile kolay etkileşime girebilecek olması işimizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

Takvim uygulaması seçiminde dikkat edilecek unsurları belirlediğimize göre artık kullanabileceğiniz en iyi takvimleri listelemeye başlayabiliriz. Burada listeleyeceğim takvimler belirli bir puan sıralamasına göre değil tamamen rastgele bir şekilde ilerleyecek.

1. Google Calendar

En iyi takvim uygulamaları – Google Calendar

Özellikle Android kullanıcılarının tanıdık olduğu bir uygulama olsa da içerisinde yer alan birçok özellik ve kolay kullanımı ile asla atlayamacağımız bir uygulama Google Takvim. Olabildiğince basit bir arayüz ve kolay kullanım odaklı tasarlanmış bir arayüze sahip. Google Takvim’in en öne çıkan yönü elbette Google ürünleri ile olan müthiş uyumu. Google araçlarının birbiri ile entegre çalışması konusuna büyük bir önem veriyor ve bu durum kullanıcılar için de büyük kolaylıklar sağlıyor. Google Takvim, aynı zamanda çeşitli rutinler oluşturmak için size planlar sunan, alışkanlıklarınızı uygulama şeklinizi anlamlandırarak takviminize yerleştiren akıllı bir alışkanlık takip özelliğine de sahip.

Çok geniş bir kullanım ağı olması en geniş entegrasyon ağına da sahip olmasını sağlıyor aslında. Her türden üretkenlik aracı mutlaka Google Takvim ile tam entegrasyon sağlamaya çalışıyor. Bu da size farklı ihtiyaçlarınız için de geniş bir kullanım ağı oluşturuyor. Ben de ana takvim uygulaması olarak Google Calendar’ı keyifle kullanıyorum.

Fiyatlandırma: Tamamen ücretsiz

Platformlar: Web | Android | iOS

Google Takvim’i indirin

2. Any.do

En iyi takvim uygulamaları – Any.do

Any.do üretkenlik odaklı çözümler sunan bir uygulama. Temel odak noktası görev yönetimi olan Any.do, daha önce Cal ismi ile takvimini piyasaya sürmüştü. Ancak daha sonra mevcut uygulaması ile birleştirerek aslında geniş kapsamlı bir üretkenlik aracı haline gelmeyi hedefledi. Genel anlamda temiz ve oldukça kullanışlı bir arayüzle ve açıkçası mükemmel diyebileceğim görev yönetimi özellikleri ile oldukça gelişmiş bir uygulama. Takviminizin yapılacak listeniz ile tam uyum içerisinde çalışmasını istiyorsanız Any.do en doğru tercih olacaktır.

Özellikle entegrasyon çeşitliliği olarak hemen her platform için tam uyumlu olan, tüm browser’lar için eklenetileri bulunan bir uygulama olarak da gözleri dolduruyor. Ancak elbette uygulamanın tüm özelliklerini kullanmanız için premium üye olmanız gerekli. Her ne kadar ücretsiz sürümü de temel takvim ihtiyaçlarınız için oldukça yeterli olsa da, göz kamaştıran özellikleri edinmek için bir miktar ödeme yapmanız gerekli.

Fiyatlandırma:

  • Ücretsiz sürüm
  • $5,99/ay – Aylık alım
  • $4.49/ay – 6 aylık alım
  • $2.99/ay – Yıllık alım

Platformlar: Web | Android | iOS | Mac | Windows | Watch | Wear OS

Any.do Calendar indirin

3. Calendar

En iyi takvim uygulamaları – Calendar.com

Pazarın en iyi uygulaması olup olmadığı tartışılır ama en iyi domainine sahip olduğu kesin olan bir uygulama ile devam ediyoruz. Calendar, oldukça minimal arayüzü ile bireysel kullanıcılar için güzel seçenekler sunan bir takvim uygulaması. Calendar’ın diğer takvimlerden temel farkı randevu yönetimi ve planlaması yapılabilmesi sanırım. Aslında bu taraf uygulamanın odaklandığı temel alan. Bir randevu yönetim aracı olarak kullanarak toplantı ve görüşmelerinizi planlayabilir ve bunu bir takvim içerisinde takip edebiliyorsunuz. Calendar aynı zamanda toplantı takviminizin analizini yaparak size zaman yönetimi tüyoları da sunuyor. Ayrıca arka planda kişilerinizi, programınızı ve görevlerinizi anlayarak akıllı çözümler sunan bir öğrenme sistemi de mevcut.

Fiyatlandırma:

  • Basic – ücretsiz
  • Standart – $6/ay
  • Pro – $8/ay

Platformlar: Web | Android | iOS

Calendar’ı indirin

4. Fantastical

En iyi takvim uygulamaları – Fantastical

Bu sefer arayüz bakımından biraz daha şık bir uygulamaya geldi sıra. Fantastical her ne kadar platform çeşitliliği açısından Apple dışına çıkmasa da, Apple ekosistemi ile olan müthiş uyumu oldukça dikkat çekici. Uygulama Apple ekosistemi içerisindeki tüm cihazlar için özel bir sürüme sahip ve oldukça başarılı bir şekilde çalışıyor. Bunun yanında özellikle doğal dil işleme konusunda oldukça başarılı işler ortaya çıkarıyor. Ayrıca belirli konumlarda bildirim açıp kapama gibi ilginç özellikleri de var. Genel anlamda oldukça başarılı bir iş ortaya koysa da ücretsiz sürümü vasatın oldukça altında. Ücretsiz sürümde haftalık ve aylık takvim görünümleri bile kilitli dersem yeterli açıklamayı yapmış olurum diye düşünüyorum. Apple cihaz çeşitliliğiniz varsa ve bunların tümünde uyumla çalışan bir takvim uygulaması arıyorsanız Fantastical Calendar tam size göre. Ancak aksi durumlarda biraz düşünmek lazım. Premium özellikler bireysel, günlük kullanıcılar için ne kadar gerekli orasını düşünerek hareket etmek lazım. Ancak tekrar etmek lazım ki Apple ekosisteminde en iyilerin başında geldiğine şüphe yok. Bu durum Apple tarafından çeşitli ödüller verilerek de teyit edilmiş aslında. Bunun yanında premium hesap ile birlikte geliştiricinin birden fazla imkanından yararlanmak mümkün hale geliyor. Yani uygulamanın değil, geliştiricinin premium üyesi oluyorsunuz.

Fiyatlandırma:

  • Ücretsiz – Sınırlı
  • Bireysel – $3.33/ay
  • Aile (5 kişi) – $5.42/ay

Platformlar: Mac | iOS | Watch

Fantastical’ı indirin

5. My Study Life

En iyi takvim uygulamaları – My Study Life

Takvimler yalnızca iş dünyası için gerekli değil tabii ki. Öğrenciler için de takvim, günlük, haftalık ve aylık program oldukça önemli. My Study Life adından da anlaşılacağı üzere öğrenciler için özel olarak tasarlanmış bir uygulama. Arayüzü görsel anlamda öyle çok başarılı olmasa da basitliği ile rahatlıkla kullanılabiliyor. My Study Life; dersleri ve günlük hayatı en iyi şekilde planlamak için akıllı zamanlama özelliklerine, ders ve sınav programlarını düzenleyen bölümlere sahip. Ayrıca tüm bu özelliklerini ve takvimdeki içerikleri tamamen çevrimdışı olarak da görüntülemeyi mümkün kılıyor.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

Platformlar: Web | Android | iOS

My Study Life’ı indirin

6. Timepage

En iyi takvim uygulamaları – Timepage

Kendine has tarzı ile oldukça şık bir görünüme sahip olan Timepage, doğru zamanda doğru yerde olmak isteyenler için tasarlanmış bir takvim uygulaması demek sanırım en doğru tabir olur. Öncelikle belirtmek gerekir ki oldukça başarılı bir doğal dil işleme özelliğine sahip. Bunun yanında klasik takvim özellikleri arasında görmeye alışık olmadığımız bir özellik de sunuyor. Timepage ısı haritaları ile ay boyunca ne kadar yoğun olduğunuzu size gösterebiliyor. Timepage’in sunduğu önemli özelliklerden biri de takviminizdeki planlı etkinlikler için size hava durumu, mesafe, gidiş yolu gibi seçenekler sunuyor olması. Bu sayede aslında bugün saat 3’te toplantınız var demekle kalmıyor, oraya şuradan şu kadar sürede gidebilirsiniz, yalnız hava biraz kapalı kalın giyinmeyi unutmayın diyor.

Fiyatlandırma: 

  • $1.99/ay – Aylık
  • $11.99/yıl – Yıllık
  • (7 gün ücretsiz deneme)

Platformlar: iOS

Timepage’i indirin

7. Business Calendar 2

En iyi takvim uygulamaları – Business Calendar 2

Adından da anlaşılacağı üzere iş odaklı bir takvim uygulaması olarak karşımıza çıkıyor Business Calendar 2. Oldukça sade bir arayüze sahip olan uygulamaya, farklı amaçlar doğrultusunda özel görünümler oluşturabiliyorsunuz. Business Calendar 2 de doğal dil işleme özelliğine sahip. Bunun yanında rutin aktivitelerinizi anlamlandırarak etkinlikler için size öneler sunmak gibi kabiliyetleri de var. Business Calendar 2’nin en çok göze batan tarafı ise ücretsiz sürümünün reklam içeriyor olması. Reklamlı versiyonu kullanarak ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz ancak özellikle takvim uygulamalarında reklam beni en çok rahatsız eden şey. Ücretli versiyonuna ödeme yapmak da elbette sunduğu özellikleri kullanabilecek olmanızla ilgili tamamen. Ancak diğer uygulamalar gibi abonelik sistemi ile değil, pro sürümü satın almak şeklinde çalıştığı için tek seferlik oldukça cüzi bir miktar ödeyerek uygulamayı satın alabilirsiniz.

Fiyatlandırma: 

  • Ücretsiz
  • Pro $1.99 – Tek seferlik

Platformlar: Android

Business Calendar 2 indirin

8. Outlook Calendar

En iyi takvim uygulamaları – Outlook Calendar

Aslında piyasanın en önemli birkaç uygulamasından birisi Outlook Takvim. Elbette bunun arkasında Microsoft hizmetleri ile olan entegrasyonlar var. Outlook Calendar Microsoft servisleri ile tam uyumluluk içerisinde çalışan bir platform. Bu sebeple gerek Windows cihazlarda gerekse mail servisi içerisinde efektif bir şekilde kullanılabiliyor. Görsel anlamda güzel bir iş ortaya çıkmış olsa da kullanımsal açısından bana bir tık karışık da hissetmiyor değil.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

Platoformlar: Web | Android | iOS

Outlook Calendar indirin

 

9. Apple Calendar

En iyi takvim uygulamaları – Apple Calendar

Bir başka dev markanın ürüne geldi sıra. Apple Calendar, Apple cihaz kullanıyorsanız mutlaka zaman zaman yolunuzun düştüğü bir seçenek. Olabildiğince basit ama bir o kadar da şık arayüzü ile bence çok başarılı bir görünüme sahip. Apple bir takvim üreticisi olmadığı için ben bu takvime öyle büyük beklentiler ile bakmıyorum. Açıkçası devasa özellikler de sunmuyor aslında. Ancak Apple cihazlarda mevcut takvimleri görüntülemek için mükemmel işler çıkarıyor. Tabi böyle söyleyerek de küçümsemiş gibi olmayayım. Piyasadaki birçok takvim Apple Calendar’ın yakınına bile yaklaşamıyor.

Fiyatlandırma: Ücretsiz

Platformlar: iOS | Mac

Apple Calendar indirin

10. SavvyCal

En iyi takvim uygulamaları – SavvyCal

Bir başka toplantı planlama odaklı araca geldik. SavvyCal, gelişmiş randevu sistemi ile toplantı seçenekleri sunmanızı ve tüm toplantılarınızı yönetmenizi sağlıyor. Bunu yaparken de oldukça geniş bir entegrasyon ağına sahip. Bu sayede birçok takvim uygulamasını ve planlama aracını buraya bağlayarak daha geniş bir kontrol sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki SavvyCal oldukça modern ve şık bir görünüme sahip. Özellikle bol toplantı yapan ve bunların arasında kaybolma tehlikesi yaşayanlar için birebir.

Fiyatlandırma:

  • Temel Plan $12/ay – Kullanıcı başı
  • Premium Plan $20/ay – Kullanıcı başı
  • 2 ay ücretsiz deneme

Platformlar: Web

SavvyCal indirin

11. DigiCal Calendar

En iyi takvim uygulamaları – DigiCal Calendar

DigiCal Calendar, oldukça şık ve birçok başarılı görsel öğeye sahip arayüzü ile ilk anda dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca hemen her takvim ile uyumluluk içerisinde çalışması yönünden de büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu şık takvimin bunların yanında anahtar kelime ile görsel eşleştirme gibi ilginç özellikleri de var. Uygulama ayrıca kullanıcılarına 3 günlük hava durumu tahminleri ve cihazlarında kullanmak üzere birçok özelleştirilebilir widget sunuyor. Ek olarak Timepage’de karşımıza çıkan ısı haritaları özelliği DigiCal’ın premium versiyonunda da yer almakta. Ancak yine olumsuz bir yön olarak ücretsiz versiyonda kullanıcılara reklam sunuyor. DigiCal’da da premium versiyon abonelik ile değil, uygulama marketten DigiCal++’ı satın aldığınız tek seferlik bir ödeme ile gerçekleşiyor.

Fiyatlandırma: 

  • Ücretsiz
  • Premium ₺9.99 – Tek seferlik

Platformlar: Android

DigiCal Calendar indirin


Benim tercihim:

Burada birçok takvim uygulamasından bahsettik. Elbette hepsini uzun uzadıya kullanmadım. Uygulamaları deneyimlemeye başladığınız anda sizin için uygun olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. Ancak genel anlamda ne olduğunu görmek adına hepsini inceledim. 
Ben özellikle farklı müşteriler ile iş yapan biri olduğum için farklı mail servisleri ile ve onların takvim araçları ile de çalışmak zorunda kalıyorum. İş dolayısıyla mecburen kullandığım bu takvim araçlarını elbette ki ayrı ayrı takip etmem hem çok zor hem de karışıklık yaşama ihtimalim çok yüksek. Bu yüzden kullandığım her aracı ana takvim uygulamama bağlamayı tercih ediyorum. Benim bu listede tercih ettiğim takvim uygulaması Google Calendar. Bunun temel nedeni Google Takvim’in diğer uygulamalar ile çok hızlı entegre oluyor olması elbette. Kullandığım her aracı ilk olarak Google Takvim ile entegre ediyorum ve bu şekilde bana gelen toplantı maillerinin tümü takvimime otomatik olarak ekleniyor.
Ancak bir ekleme yapmak gerekirse, bu liste içerisinde Fantastical’i de kullanmayı tercih edebilirdim. Çok gelişmiş özelliklere sahip olmasının yanında Apple ekosistemi ile olan müthiş uyumu beni etkiliyor açıkçası. Ancak bu takvimi satın almayı gerektirecek kadar Apple ürünü kullanmadığım için şu anda tercih etmiyorum. Belki ileride denenebilir elbette. 
Umarım aradığınız takvimi bulmanıza yardımcı olabilmişimdir. 
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *